γιατί... σαν το ντελόγο δεν έχει

ntelogo.com

γιατί... σαν το ντελόγο δεν έχει

   
Σίσι 
το γραφικό ψαροχώρι 
 
   Για να πάμε στο Σίσι ακολουθούμε αρχικά τον ΒΟΑΚ με κατεύθυνση προς Άγιο Νικόλαο. Περνάμε τα Μάλια και μετά θα στρίψουμε αριστερά ακολουθώντας τη σήμανση για Σίσι.
   Το Σίσι είναι ένα παραθαλάσιο πανέμορφο ψαροχώρι. Γεμάτο ψαροταβέρνες, μαγαζάκια με σουβενίρ και καφέ. Το καλοκαίρι έχει πολύ κίνηση και είναι πολύ ωραία επιλογή για βόλτα και φαγητό. Θα σας εντυπωσιάσει το γραφικό λιμανάκι, γεμάτο με ψαρότρατες και καϊκια το οποίο θυμίζει μικρό φιορδ κι από τη μία του πλευρά είναι κατάφυτο από φοίνικες. Είναι σαν να βγήκε από τουριστικό οδηγό. Το σίγουρο είναι πως θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες εδώ. Αξίζει να περπατήσετε περιμετρικά το λιμανάκι και να περάσετε μέσα από το ξενοδοχείο Palm Bay. Εκεί περπατήσαμε σε ένα από πιο όμορφα δρομάκια που έχουμε δει. Από τη μια και την άλλη μεριά πολύχρωμες καρέκλες και αιώρες, δεξιά κι αριστερά φοίκικες και βοκαμβίλιες παντού. Δεν έχουμε περπατήσει σε πιο πολύχρωμο δρομάκι.
   Οι παραλίες εδώ είναι βραχώδεις, οπότε αν δεν τις προτιμάτε προτείνουμε τις παραλίες Μπούφος, Αυλάκι και Σπηλιάδα ανατολικά.
   Πολύ κοντά στο Σίσι βρίσκεται και το παραδοσιακό χωριό Μίλατος. Είναι όμορφο για μια βόλτα και αν είναι του γούστου σας μπορείτε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο της Μιλάτου, όπου το 1823 σφαγιάσθηκαν 2000 γυναικόπαιδα από το στρατό του Χασάν Πασά μετά από πολιορκία. Φτάνετε στην είσοδο του σπηλαίου περπατώντας σε ένα όμορφο μικρό καλντερίμι.Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει μικρό εκκλησάκι και οστεοφυλάκιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων. Το ιδανικό είναι να έχετε μαζί σας φακό.
 
  Για τους λάτρεις της αρχαιότητας η εξόρμηση στο Σίσι και τη Μίλατο μπορεί να συνοδευτεί με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων. Εδώ θα δείτε το τρίτο σε μέγεθος μινωικό ανάκτορο της Κρήτης, ενώ αίσθηση θα σας προκαλέσει η συνοικία Μ του ανακτόρου. Πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει η μεγάλη αμμουδερή παραλία του Ποταμού.
 
tip: Συνδυάσαμε τη βόλτα  με φαγητό στην παραδοσιακή ταβέρνα «Κουνάλι» στον ομώνυμο οικισμό. Εξαιρετικό φαγητό και απίστευτα ζεστή φιλοξενία που θα σας κερδίσει.
 
του Κωστή Παπαχρήστου
 
Για βίντεο από προορισμούς στο Νομό Λασιθίου πατήστε εδώ.