Κεδρόδασος 

απόκοσμα σαγηνευτικό

   Το κεδρόδασος βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά του διάσημου Ελαφονησίου. Η πρόσβαση είναι εύκολη, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας και τους χάρτες της Google, μέσα από ένα ασφαλτοστρωμένο και στη συνέχεια χωμάτινο δρόμο. Εμείς όσο κι αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να βρούμε σήμανση για το κεδρόδασος. Μην σας απογοητεύσει αυτό. Δείτε το σαν περιπέτεια.

   Παρκάρουμε στην κορυφή ενός μικρού λοφίσκου και κάτω απλώνεται το πανέμορφο κεδρόδασος, το οποίο εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα.

   Ακολουθούμε το μονοπάτι, καλύτερα είναι να έχετε αθλητικά παπούτσια κι όχι παντόφλες, περνάμε ανάμεσα από τους κέδρους, προσπερνάμε τις αμμοθίνες και καταλήγουμε στη θάλασσα.

   Εδώ σχηματίζονται πολλοί μικροί κολπίσκοι, κάθε παρέα διαλέγει συνήθως τον δικό της κέδρο κι όλα κινούνται αργά και χαλαρά. Αρκετοί κατασκηνώνουν εδώ και όλα επιτρέπονται, αρκεί να μην ενοχλείς τον διπλανό. Ναι, και ο γυμνισμός.

   Ουσιαστικά το Κεδρόδασος καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου 110 στρεμμάτων. Αυτή η έκταση είναι σπαρμένη με κέδρους, αμμοθίνες και άμμο. Το τοπίο σίγουρα θα σε σαγηνεύσει. Κλαδιά αιωνόβια που μοιάζουν νεκρά, ρίζες που έχουν βγει στην επιφάνεια λόγω της μετακίνησης της άμμου, συντρίβουν τον μοντερνισμό, προκαλούν τη φαντασία και μοιάζουν με πανάρχαια γλυπτά που κάποιος τα έστησε εκεί για να μας θυμίζει πόσο μικροί είμαστε μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.

   Για τα νερά τί να πω; Θα καταντήσω γραφικός. Πεντακάθαρα, πράσινα, γαλάζια, τυρκουάζ σε κάνουν να μην θες να βγεις. Άμμος λευκή! Τοπίο τροπικό που σίγουρα θα σου κλέψει το μυαλό.

   Το Κεδρόδασος είναι φτιαγμένο από τα υλικά που γεννιούνται τα όνειρα. Μην το προσπεράσεις! Χαχαχα!!!

   Δεν μπορείς να το προσπεράσεις.

tip: Κρατάμε μαζί μας σνακ και μπόλικο νερό. Δεν υπάρχει καντίνα στο Κεδρόδασος.

tip2: Μιλάμε για ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Όταν φύγουμε αφήνουμε τον χώρο όπως ακριβώς τον βρήκαμε.

του Κωστή Παπαχρήστου

Σχόλια

30.08.2020 10:21

Αλφιέρη Στέλλα

Μιά τέλεια περιγραφή

Τελευταία σχόλια

07.08 | 14:45

Πολύ όμορφα μέρη!!! που για ακόμα μια φορά με την μοναδική σου περιγραφή ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σου!!!

Υπέροχο αυτή την διαδρομή θα την κάνω.....με μάγεψε η περιγραφή....θα στείλω την εμπειρία μου.....

01.08 | 14:15

31.07 | 11:21

Αυτά είναι !!!!

Θέλω !!!

Υπέροχο ακούγετε....με κάνει να θέλω να πάω....εχθές!!!!!

31.07 | 11:15

Κοινοποίηση σελίδας