Μονή Σαββαθιανών 

το καταπράσινο μοναστήρι 

   Η Μονή Σαββαθιανών ή Σαββατιανών είναι ένα γυναικείο μοναστήρι που βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού Ρογδιά (Ροδιά).

   Ξεκινώντας από το Ηράκλειο ακολουθούμε αρχικά τον ΒΟΑΚ μέχρι τα Λινοπεράματα, όπου παίρνουμε την έξοδο και στη συνέχεια ακολουθούμε τη σήμανση για το χωριό Ρογδιά. Περνάμε μέσα από το χωριό και στο κέντρο του περίπου στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας τη σήμανση για τη Μονή Σαββαθιανών. Από εδώ και πέρα ο δρόμος είναι αρκετά ανηφορικός με εκπληκτική θέα σε όλο το Ηράκλειο, την Παντάνασσα και το Παλιόκαστρο.

   Η Μονή Σαββαθιανών βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή, η οργιώδης βλάστηση θα σας εντυπωσιάσει.

   Παρκάρετε το αυτοκίνητο και ακολουθείτε ένα πανέμορφο δρομάκι με ψηλά δέντρα και από τις δύο μεριές. Έξω από το μοναστήρι έχει χτιστεί ο νέος ναός. Μπαίνοντας στον κυρίως χώρο του μοναστηριού θα σας εντυπωσιάσει η καθαριότητά του, το πόσο περιποιημένα είναι όλα και τα πανέμορφα λουλούδια. Γλάστρες γεμάτες με όλων των λογιών τα λουλούδια, μια πανδαισία χρωμάτων. Από το καθολικό του ναού ξεκινάει ένα γραφικό μονοπάτι, πνιγμένο κυριολεκτικά στη βλάστηση, το οποίο καταλήγει στον ναό του Αγίου Αντωνίου, τμήμα του οποίου βρίσκεται μέσα σε βράχο. Κατα μήκος αυτού του μονοπατιού βλέπουμε σε ειδικές κατασκευές, εικόνες από τα Πάθη του Χριστού, ενώ περνάμε κι ένα πετρόχτιστο γεφυράκι.

Στην επιστροφή μπορείτε να καθίσετε στη Ρογδιά για καφεδάκι ή για φαγητό σε ένα από τα πάρα πολλά εστιατόρια της περιοχής με πανοραμική θέα.

tip: Εναλλακτικά μπορείτε να κατευθυνθείτε για βόλτα στο κοντινό λιμανάκι της Παντάνασσας. Αν έχετε πεινάσει προτείνουμε "το Λιμανάκι".

του Κωστή Παπαχρήστου

Διαβάστε και δείτε βίντεο και για την  Ιερά Μονή Παλιανής

Τελευταία σχόλια

07.08 | 14:45

Πολύ όμορφα μέρη!!! που για ακόμα μια φορά με την μοναδική σου περιγραφή ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σου!!!

Υπέροχο αυτή την διαδρομή θα την κάνω.....με μάγεψε η περιγραφή....θα στείλω την εμπειρία μου.....

01.08 | 14:15

31.07 | 11:21

Αυτά είναι !!!!

Θέλω !!!

Υπέροχο ακούγετε....με κάνει να θέλω να πάω....εχθές!!!!!

31.07 | 11:15

Κοινοποίηση σελίδας